top of page

Frihed og folkestyre

​

​

Skolen lægger i høj grad vægt på at eleverne tages med på råd ift. planlægning af skolens aktiviteter herunder undervisningen. Dette kræver, at eleverne lærer at forstå de demokratiske processer, hvilket fremmes via følgende aktiviteter:

​

  • Der undervises i den danske demokratiske tradition i f.eks. dansk, historie og samfundsfag.

  • Elevernes interne konflikter løses i klassens fællesskab. Hvorved de lærer vigtigheden af fællesskabet.

  • Elevernes forståelse af folkestyre og frihed, evalueres løbende i den daglige omgang med eleverne.

  • Der afholdes skole-hjem-samtaler og elevsamtaler.

  • I de praktisk/musiske fag er eleverne med til at bestemme hvilke aktiviteter, der skal finde sted.

  • I de humanistiske fag undervises der i viden omkring demokrati og folkestyre, samt at eleverne også her bliver taget med på råd omkring undervisningens indhold. Dette kan evt. være i forbindelse med valg af emne til en projektopgave.

  • I de naturfaglige fag bliver eleverne ligeledes taget med på råd omkring undervisningens indhold. Her vil der også være gode muligheder for, at eleverne er med til at bestemme emner og problemstillinger i forbindelse med en emne- eller projektopgave.

 

Herudover har skolen et elevråd, som mødes jævnligt og drøfter forskellige emner. En repræsentant fra elevrådet deltager i lærerrådsmøder, hvor der er mulighed for at fremlægge og drøfte emner, der er valgt af elevrådet.

 

Umiddelbart er der stor tilfredshed med den gældende praksis, men vi er løbende opmærksomme på om det vil være hensigtsmæssigt at iværksætte eventuelle tiltag.

 

Dette kapitel er evalueret ved, at de ansatte har drøftet forskellige spørgsmål i grupper. Steffen Eriksen har efterfølgende udfærdiget et sammendrag.

​

Punktet skal evalueres igen senest i skoleåret 2018/2019.

bottom of page