top of page

Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse 2019

 

Otterup Realskole har valgt fuldt ud at følge de centrale fælles mål og vejledninger i fagene: dansk, matematik, idræt, kristendomskundskab, historie, engelsk, tysk, natur/teknologi, samfundsfag, geografi, biologi, fysik/kemi og billedkunst (ikke valgfag) samt valgfaget madkundskab. Skolen følger således også fælles mål og vejledninger i de timeløsefag. Dette ser skolen som naturlig følge af at skolen gerne vil sikre eleverne de bedst mulig vilkår for videre uddannelse.

​

Som supplement hertil tilbyder skolen undervisning i:

​

  • P-fag (Indgår som en del af faget billedkunst)

  • Sløjd (Målene kan findes på skolens hjemmeside)

  • Håndarbejde (Målene kan findes på skolens hjemmeside)

  • Kodning

  • Modulfag (Poppelblad og Film)

  • Lokale valgfag i 9. klasse. I skoleåret 2019 kan eleverne vælge mellem fransk, fysisk træning og kodning)

 

Ift. fagene kodning, poppelblad, film og de lokale valgfag, fastsættes der i starten af skoleår mål for undervisningen, som præsenteres for eleverne. Målene i disse fag kan således godt variere fra år til år.

 

Skolen har i alle fag nedsat fagudvalg bestående af lærere, som løbende debatterer undervisningens kvalitet af de enkelte fag. Ligeledes forventes det, at lærerne gennemgår de enkelte fags mål i undervisningen med elever. Lærerne er meget opmærksomme på, hvordan de sammen kan styrke deres fokus på netop målsætning, tilrettelæggelse og gennemførelse af deres undervisning.

​

Skolen har desuden et ressourcecenter bestående af 2 læsevejledere, en matematikvejleder, en pædagogisk vejleder og en AKT-lærer, som sammen støtter lærerne i at undervisningens tilrettelæggelse og gennemførelse understøtter den enkelte elevs behov. Herudover afvikles der et testprogram i fagene dansk og matematik til at sikre kvalitet og indsættelse af vejledning og støtte efter behov.

​

Skolen afholder årsprøver i slutning af 8. klassetrin og terminsprøver 2 gange i løbet af 9. klassetrin, hvor eleverne stifter bekendtskab med tidligere afgangsprøver og forskellige prøveformer.

​

Skolelederen er generelt opmærksom på elevernes faglige niveau, og debatterer jævnligt dette med de enkelte lærere. Det er dog vigtigt at holde fast i, at skolens hverdag bygger på tillid til de enkelte lærere og deres kompetencer.

​

Evalueringen er bl.a. fortaget ved at fagudvalgene har diskuteret forskellige spørgsmål om emnet, med udgangs i selvevalueringsmodellen. Svarene er sammen med øvrig viden omkring skolens virke grundlag for denne evaluering.

​

bottom of page